Bezig met verzenden ...

“ Per-Sé staat voor een open gesprek. Aan persoonlijke begeleiding geen gebrek! - Yana ”

Assessments

Een assessment kan een ondersteuningsmiddel vormen bij het selecteren van de juiste kandidaat. Op deze manier krijgt u een beeld  van de kennis, capaciteiten, vaardigheden en karaktereigenschappen van de toekomstige medewerker. Naast de functieverwachtingen worden het gedrag en de persoonlijkheid besproken.

Vooraf bepaalde competenties worden geëvalueerd op basis van een grondig persoonlijkheids- en motivatieonderzoek en concrete simulatieoefeningen/rollenspelen.

 

Uit het assessment kan het gedrag in werksituatie en in druk van de persoon in kaart gebracht worden. Waar blinkt de persoon in uit en waar kan hij of zij nog meer ondersteuning gebruiken.

 

Naast deze karaktereigenschappen kunnen we ook het groei en leerpotentieel meten van een persoon. Op die manier kunnen we zien hoe snel hij of zij integreerbaar is.

 

Er wordt getest op 5 domeinen. De test kijkt naar de snelheid van de informatieverwerking en de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Zo wordt hun ontwikkelingstraject uit geschreven. We spreken dus over de cognitieve mogelijkheden van de persoon.

 

Dit werpt zijn vruchten af bij werving, behoud, ontwikkeling en opleidingsbehoeftes van medewerkers.

 

We besluiten het rapport met een competentiebalans in termen van kwaliteiten en verbeterpunten. Bij het rapport kan u rekenen op een uitgebreide toelichting, Naast een duidelijke rapportering, hechten we ook belang aan feedback naar onze kandidaten. Deze vindt plaats bij de afsluiting van de opdracht, wanneer u een eindbeslissing genomen heeft.